Sypass

 

 

INFO OM SYPASSET

På Fæbrikstad 2023 var sykurset en helt ellevill opplevelse. Stemninga og den kollektive mestringsfølelsen var enorm! Og det skal bli enda villere i 2024.

Vi skal sy en skjorte med mange variasjoner og muligheter! Du lan velge mellom å lage en rett unisex variant og en mer innsvinget og feminin variant. Vi vil sammen med dere finne ut hvilke detaljer og variasjoner skjorten skal inneholde - kanskje puffermer, kinakrage eller stramming i livet? Så følg med på Instagram @jointhefaebrik for å være med å bestemme!

Det blir underholdning, overraskelser og masse morro! 

Det vil også legges opp til litt lengre og flere pauser enn i fjor så dere får litt mer tid til å oppleve resten av festivalen. Nøyaktig tidsplan for sykurset kommer nærmere festivalen. I forkant av kurset vil vi komme med konkrete tips til hvilken variant du burde sy ut ifra hvor erfaren du er og hva slags stoffer som egner seg. 

Sy-passet passer for deg som vil sy ditt første plagg og for deg som er mer viderekommen. 

Skjorten vi skal sy kan gjøres enkel og nybegynnervennlig, eller mer avansert med krager, ermer og detaljer. Fæbrik guider deg på ditt ferdighetsnivå og holder deg i hånda hele veien. Er du helt nybegynner? Kult, begynn med å sy handlenettet du fikk på mail da du kjøpte sypasset.

Begynn allerede nå å se etter stoff, her kan du se hvor mye stoff du må ha for å få sydd skjorten:De som skal på sykurset må selv huske på å ta med dette: 

 • De utklipte mønsterdelene dine :)
 • Symaskin*
 • Ekstra synåler til symaskinen
 • Stoffsaks
 • Ferdig utklippede biter i stoff
 • Knappenåler
 • Sytråd som matcher stoffet ditt
 • Oppspretter
 • Målebånd
 • Knapper til skjorten
 • Strikkepinne eller spisepinne til å dytte ut hjørner
 • Vannflaske
 • Matpakke/snaks for blodsukkeret
 • Kritt til å markere
 • Pute til å sitte på hvis du ønsker det (stolene er litt harde).   

*Du kan leie en Janome Æ symaskin for 950kr, påmelding kommer nærmere arrangementet. Begrenset antall! MØT DE ANDRE PÅ FACEBOOK

Vi har også laget en egen Facebook-side for alle som skal på sykurset så vi kan bli kjent med hverandre og snakke sammen før vi møtes i september. Et slags vorspiel. Kanskje noen reiser alene og vil komme i kontakt med andre i samme situasjon? Kanskje noen vil låne overlockmaskin av noen som bor i nærheten for å sikre sårkantene før avreise? Kanskje noen vil gå sammen og leie et hotellrom, eller et hus på Airbnb? Mulighetene er mange - bruk gruppa!

 

 

FAQ

Kontakt oss

Generelle spørsmål
faebrikstad@faebrik.no

Utsiller
utstiller@faebrik.no

Sponsor
marte@faebrik.no

Bevertning
mat@faebrik.no

Program
booking@faebrik.no

Presse
karoline@faebrik.no

Frivillig
frivillig@faebrik.no

Prosjektleder
marte@faebrik.no

Hva er åpningstidene?

Lørdag kl 10 - 18
Søndag kl 10 - 15
Registreringen åpner 30 minutter før.

Det er egne åpningstider til Fæbrikken (sypass):
Lørdag kl 9 - 19
Søndag k. 9 - 16

Hvor blir Fæbrikstad arrangert?

Fæbrikstad blir arrangert i Vikingskipet på Hamar.

Adressen er:
Åkersvikvegen 1
2321 Hamar

Er det aldersgrense?

Alle barn under 10 år får gratis adgang om de er i følge med en voksen som har dagspass eller festivalpass. 

Når det gjelder sypasset, er det dessverre samme pris for alle, uansett alder. Dette skyldes at det tar opp en plass på lik linje med de andre deltakerne. 

Vi har flere dyktige sy-hjelpere til stede slik de yngre og mindre erfarne vil få rikelig med hjelp og veiledning hvis de skulle trenge det.

Når får jeg billettene?

Du skal ha fått billettene på e-post rett etter du har kjøpt de.

Har du ikke mottatt billettene, se søppelpost først. Sjekk også andre e-postadresser du kan ha, du kan ha registrert en annen e-post ved en feil. Finner du de ikke, kan du ha registrert feil e-post, send en e-post til oss så finner vi ut av det.

Festival og dagspassene er ikke personlige, om de gis bort eller videreselges er det kjøpers ansvar å videresende både billetter og info til ny eier(e).

Kan jeg forandre navnet på billettene?

Vi kan kun forandre navn på deltagere som skal på sykurset. Send en epost til faebrikstad@faebrik.no om for å redigere navnet på deltageren.

Festival- og dagspassene er ikke personlige! Dersom du velger å gi bort billettene, må du selv sørge for å videresende billettene sammen med all annen relevant informasjon som du mottar fra oss.

Er billettene refunderbare?

Billettene kan ikke refunderes.

Om vi blir nødt til å flytte arrangementet vil alle kjøpte billetter gjelde for den nye datoen. Ved avlyst arrangement refunderes billetten. Serviceavgiften refunderes ikke. 

Kan jeg reservere sy-plass på forhånd så jeg får sitte med min venn?

Du velger syplass når du kjøper billett.

Vil du bytte plass etterpå, send en e-post til faebrikstad@faebrik.no så hjelper vi deg med det. Kun mulig så lenge det er billetter igjen.

Blir det tid til å sjekke ut hele festivalområdet hvis jeg har Sy-passet?

I 2024 vil det legges opp til litt mindre sytid enn det var i 2023, slik at dere får mer tid til å oppleve resten av festivalen.

Hvordan blir jeg utstiller?

Du kan gå inn på denne siden for å lese mer om hvordan du kan bli utstiller i 2024.

Blir det matservering?

JA! Vi kommer til å sørge for at det er nok mat til alle, mindre køer og tilstrekkelige med sunne alternativer. Se her for mer info: https://faebrik.no/pages/maett-i-magen

Er eventet rullestolvennlig?

Arrangementet er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Hvis du har kjøpt sypass og trenger tilpassede fasiliteter, vennligst oppgi det i påmeldingen din, slik at vi kan tilrettelegge og gi deg en komfortabel opplevelse.

Kan jeg ha med ledsager?

Hvis du har et ledsagerbevis må du vise det frem i billettluka i Vikingskipet, så får du ta med deg ledsageren inn.

Trenger ikke sende oss info om det på forhånd.

Hvor kan jeg parkere?

Dropp gjerne bilen, velg tog, buss, sykkel, eller gå. Hvis du må kjøre, oppfordrer vi til å fylle opp med andre festivaldeltagere.

Det er en stor parkeringsplassen utenfor Vikingskipet. Den er driftet av Vikingskipet og det er en avgift på 50 kr per dag.

Kan jeg ta med kjæledyret mitt?

Nei, det er ikke lov å ta med kjæledyr inn i Vikingskipet.

Førerhunder er tillatt!

 • Logo for REN