OM OSS

 

OM OSS

Fæbrik er et norsk selskap som har som mål å inspirere til grønnere klesforbruk. Selskapet ble grunnlagt med et ønske om å tilby bærekraftige alternativer til den stadig økende mengden avfall som produseres av klesindustrien. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg av mønstre, overskuddstekstiler og sysaker, for å gi forbrukerne muligheten til å lage sine egne klær og til å reparere og forlenge levetiden til eksisterende plagg. På den måten jobber Fæbrik for å hjelpe forbrukeren med å redusere avfall og å ta del i trenden med å sy og reparere klær selv. Selskapet har et sterkt fokus på å tilby kvalitetsprodukter som er produsert på en bærekraftig måte. Derfor samarbeider vi med produsenter som deler våre verdier og som er opptatt av å redusere sitt miljøavtrykk. Dette sikrer at produktene som tilbys er av høy kvalitet og samtidig miljøvennlige. I tillegg til å tilby mønstre og tekstiler, er Fæbrik også opptatt av å dele kunnskap med forbrukerne. Selskapet tilbyr derfor digitale kurs i sying og reparasjon/redesign av klær, for å hjelpe forbrukerne med å utvikle sine ferdigheter og å bli mer selvforsynte når det gjelder klær.

I 2023 etablerte vi og holdt Fæbrikstad Festivalen i vikingskipet på Hamar; nordens gøyeste og grønneste klesfestival! Fæbrikstad skal være et samlingspunkt for alle som er opptatt av gjenbruk, redesign, søm, strikking og hekling. Sammen er vi sterkere!

Fæbrik er en viktig aktør i den stadig voksende bærekraftige motebevegelsen, og gir forbrukeren muligheten til å ta del i trenden på en enkel og tilgjengelig måte. Vår visjon er å være en ledene bedrift innen bærekraft og teknologi. Sammen skal vi skape mange grønne arbeidsplasser!

 

VÅRE VERDIER

Uredd, inkluderende, ekte og gøy

 

PRISER

Costume Awards 2022 Årets grønne initiativ

"Fæbrik går foran og viser hvordan gamle plagg kan forvandles til nye på en inspirerende og kul måte. De har klart noe ingen trodde var mulig - nemlig å starte en landsomfattende syom-bevegelse. Engasjement, kreativitet og høyt humør kjennetegner denne bevegelsen hvor mote møter bærekraft på imponerende vis. Vi heier og håper denne prisen vil gi de enda mer driv til å fortsette sitt viktige oppdrag. Gratulerer som vinner av Årets grønne initiativ, Fæbrik!”.

Årets business Vixen Awards 2023

Nominasjon til Nordisk Råds Miljøpris 2023

Vinner av HER prisen 2023

Vinner av Årets Pioner ELLE gallaen 2023
En pionér defineres som en som er nyskapende og banebrytende. Årets pionér har bevist at slow fashion kan være veien til nye trender. Med et smittende engasjement har de blåst liv i skapergleden og håndverkstradisjonen for nye generasjoner, og gjennom dette skapt et helt unikt fellesskap. Et fellesskap som blant annet ledet til ny verdensrekord da 617 mennesker sydde samtidig i over fem minutter i Vikingskipet på Hamar, under deres egen festival Fæbrikstad tidligere i år.

Nominert til årets business Vixen Awards 2024

Nominert til årets forbilde Vixen Awards 2024

 

KONTAKT OSS

Epost: kundeservice@faebrik.no 

Telefon: +47 24 20 14 00 (begrenset åpningstid)

Åpningstider kundeservice: Mandag - Fredag fra kl. 9-15

For kommersielle samarbeid, kontakt daglig leder karoline@faebrik.no

For jobb søknad: les mer om våre stillinger her https://faebrik.no/pages/career

Følgende selskaper er etablert under Fæbrik: Fæbrikstad, Fæbtech

 

Fæbrik ble etablert i 2020 av Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Norden og Ingrid Vik Lysne. Daglig leder er Karoline Solberg Kjønniksen.