FAQ - Ofte stilte spørsmål

Vil du sy av Fæbrik mønster og selge produktet?

Det kan du!
Men, du må betale en design fee pr solgte plagg. Det skal betales mønster fee til Fæbrik pr solgte Fæbrik plagg.

Hvordan går jeg frem?
Du betaler design fee her:
https://faebrik.no/products/design-fee

Vil du selge Fæbrik mønster i din butikk?

Det kan du !

For å selge mønster digitalt gjør du som følger:
Send oss en epost til karoline@faebrik.no
Navn på butikken
Telefon nr
Hvilket mønster du ønsker å selge

Kan jeg bruke et Fæbrik mønsteret på skoler eller kurs?

Kontakt oss på kundeservice@faebrik.no for å få mulighet til å bruke et Fæbrik mønster i klasserom. Vi tilbyr rabatt på klasse-sett

Hvordan syr jeg etter mønster?

Alle plagg består av ulike deler som er sydd sammen. Et mønster er en mal med alle bitene du trenger for å lage et plagg. Alt du må gjøre er å legge malene oppå stoffet og klippe ut riktig antall. Så syr du delene sammen slik det står i oppskriften - og vips! Et nytt plagg. Det føles litt som magi <3

Hos @jointhefaebrik på Instagram finner du videoer av hvordan du syr plaggene steg for steg, og hvordan du kan hacke mønstrene våre til mange ulike plagg. 

Hvordan bruker jeg PDF-mønsteret?

Når du kjøper et mønster får du en mail med en PDF-fil som du printer ut. Sjekk at printerinstillingene ikke skalerer mønsteret ned, men printer i 100% størrelse. Mål kontrollfirkanten, og hvis denne stemmer, har du printet riktig. Teip sammen arkene slik oversiktsbildet viser. Arkene skal ligge kant i kant, ikke overlappe. De færreste printere klarer å printe helt ytterst på arket - derfor er strekene her “usynlige.” Arkene kommer ut av printeren i riktig rekkefølge. Hvis du legger det første arket horisontalt øverst til venstre, og det neste ved siden av, vil du se at strekene matcher.

Hvordan finner jeg riktig størrelse?

Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal ha, bør du sjekke målskjemaet som ligger blant bildene der du kjøper mønsteret. Mål deg selv, sammenlign med målene i målskjemaet, og velg den størrelsen som er nærmest deg. Målene i målskjemaet er kroppsmål, ikke plaggets mål. Hvis målene dine treffer flere størrelser, er det viktigste målet der hvor plagget er kroppsnært. Skal du for eksempel sy omslagskjolen, er målene på overkroppen viktigere enn hoftemålet, der kjolen sitter løst. Hvis du står mellom to størrelser, vil begge antageligvis funke - den ene blir bare litt romsligere enn den andre. I highlights på @jointhefaebrik på instagram, viser vi deg noen prinsipper for å utvide og forminske mønsteret, som kan være til hjelp :-) 

Hva slags utstyr trenger jeg?

Du trenger ikke så avansert utstyr for å sy mønstrene våre. Du trenger en symaskin som kan sy rett frem og sikk-sakk. Saks, målebånd, knappenåler, tråd og strykejern er også nødvendig. Hvis mønsteret krever ekstrautstyr, står det i oppskriften.

Hva slags stoff burde jeg bruke? 

Plaggene våre kan sys i de fleste stoffer. Er du helt nybegynner bør du gå for et litt stabilt stoff, for eksempel bomullsstoff uten stretch. Det er lettere å håndtere enn tynne, glatte stoffer. Det er viktig at du syr i et stoff du liker og som er behagelig å ha på. Vi anbefaler selvfølgelig gjenbruksstoffer :-) 

Lær mer om tekstiler her!