Fæbrikstad

Ingen kan redde klimaet alene. Derfor inviterer vi i Fæbrik nok en gang til en gigantisk festival som representerer løsningene på det enorme klimaproblemet klesindustrien fører med seg. Det var helt ellevillt i 2023, så vi klarer ikke la være å gjøre det en gang til! 

Velkommen til Fæbrikstad 2024! Nordens gøyeste og grønneste klesfestival 🎉 ♻️

 🛍️ Alle får tilsendt et mønster på et kult handlenett ved kjøp av billett! 
🚸 Barn under 10 år får gratis inngang på messeområdet om de er med en voksen som har kjøpt festivalpass eller dagspass.

 

Vi fyller Vikingskipet på Hamar med Norges beste aktører innen gjenbruk, strikking, hekling, søm og fremtidens sirkulære klesløsninger en gang til. 

Verdens første Fæbrikstad gikk av stabelen i september 2023. Da delte vi opp Vikingskipet i to; "Fæbrikken"- der de med Sypasset brukte to hele dager på sy en jakke sammen med oss i Fæbrik. I den andre delen av skipet var det over 100 utstillere fordelt på «byene» Vintage Village, Sew Central og Knit City. Der kunne man oppleve Norges feteste vintage-marked og alt strikkere, heklere og syere - og alle som ville lære det - kunne drømme om. I tillegg var dagene fylt med debatter, foredrag og workshops fra superinspirerende, kunnskapsrike kles-hoder. 💚

Energien og gleden i festivalen og alle de fantastiske tilbakemeldingene gjorde at vi bare måtte gjøre det en gang til. Så vi gleder oss enormt til å igjen fylle Vikingskipet med inspirasjon og kreativitet ❤️ 

 

Gled deg til å besøke over 100 utstillere i Vintage Village, Knit City og Sew Central. I tillegg blir det foredrag, debatter, konkurranser og kurs.

Det blir et velsmakende og variert matutvalg med fokus på lokale råvarer, og et eget dedikert område med bar med alle rettigheter. Så velkommen til en smakfull opplevelse spekket med kreativt påfyll! Festivalpass gir deg inngang lørdag og søndag, dagspass kun én av dagene.

Kjøper du sypasset skal du gjennom to dager sy en skjorte sammen med Fæbrik jentene. Halve festivalområdet, som vi har gitt navnet Fæbrikken, holdes av til dette! Skjorten får mange variasjoner og muligheter. Sypass inkluderer festivalpass. Les mer om sykurset her! 

Vi håper du vil være en del av festen 14. og 15. september 2024!

 

FAQ

Kontakt oss

Generelle spørsmål
faebrikstad@faebrik.no

Utsiller
utstiller@faebrik.no

Sponsor
marte@faebrik.no

Bevertning
mat@faebrik.no

Program
booking@faebrik.no

Presse
karoline@faebrik.no

Frivillig
frivillig@faebrik.no

Prosjektleder
marte@faebrik.no

Hva er åpningstidene?

Lørdag kl 10 - 18
Søndag kl 10 - 15
Registreringen åpner 30 minutter før.

Det er egne åpningstider til Fæbrikken (sypass):
Lørdag kl 9 - 19
Søndag k. 9 - 16

Hvor blir Fæbrikstad arrangert?

Fæbrikstad blir arrangert i Vikingskipet på Hamar.

Adressen er:
Åkersvikvegen 1
2321 Hamar

Er det aldersgrense?

Alle barn under 10 år får gratis adgang om de er i følge med en voksen som har dagspass eller festivalpass. 

Når det gjelder sypasset, er det dessverre samme pris for alle, uansett alder. Dette skyldes at det tar opp en plass på lik linje med de andre deltakerne. 

Vi har flere dyktige sy-hjelpere til stede slik de yngre og mindre erfarne vil få rikelig med hjelp og veiledning hvis de skulle trenge det.

Når får jeg billettene?

Du skal ha fått billettene på e-post rett etter du har kjøpt de.

Har du ikke mottatt billettene, se søppelpost først. Sjekk også andre e-postadresser du kan ha, du kan ha registrert en annen e-post ved en feil. Finner du de ikke, kan du ha registrert feil e-post, send en e-post til oss så finner vi ut av det.

Festival og dagspassene er ikke personlige, om de gis bort eller videreselges er det kjøpers ansvar å videresende både billetter og info til ny eier(e).

Kan jeg forandre navnet på billettene?

Vi kan kun forandre navn på deltagere som skal på sykurset. Send en epost til faebrikstad@faebrik.no om for å redigere navnet på deltageren.

Festival- og dagspassene er ikke personlige! Dersom du velger å gi bort billettene, må du selv sørge for å videresende billettene sammen med all annen relevant informasjon som du mottar fra oss.

Er billettene refunderbare?

Billettene kan ikke refunderes.

Om vi blir nødt til å flytte arrangementet vil alle kjøpte billetter gjelde for den nye datoen. Ved avlyst arrangement refunderes billetten. Serviceavgiften refunderes ikke. 

Kan jeg reservere sy-plass på forhånd så jeg får sitte med min venn?

Du velger syplass når du kjøper billett.

Vil du bytte plass etterpå, send en e-post til faebrikstad@faebrik.no så hjelper vi deg med det. Kun mulig så lenge det er billetter igjen.

Blir det tid til å sjekke ut hele festivalområdet hvis jeg har Sy-passet?

I 2024 vil det legges opp til litt mindre sytid enn det var i 2023, slik at dere får mer tid til å oppleve resten av festivalen.

Hvordan blir jeg utstiller?

Du kan gå inn på denne siden for å lese mer om hvordan du kan bli utstiller i 2024.

Blir det matservering?

JA! Vi kommer til å sørge for at det er nok mat til alle, mindre køer og tilstrekkelige med sunne alternativer. Se her for mer info: https://faebrik.no/pages/maett-i-magen

Er eventet rullestolvennlig?

Arrangementet er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Hvis du har kjøpt sypass og trenger tilpassede fasiliteter, vennligst oppgi det i påmeldingen din, slik at vi kan tilrettelegge og gi deg en komfortabel opplevelse.

Kan jeg ha med ledsager?

Hvis du har et ledsagerbevis må du vise det frem i billettluka i Vikingskipet, så får du ta med deg ledsageren inn.

Trenger ikke sende oss info om det på forhånd.

Hvor kan jeg parkere?

Dropp gjerne bilen, velg tog, buss, sykkel, eller gå. Hvis du må kjøre, oppfordrer vi til å fylle opp med andre festivaldeltagere.

Det er en stor parkeringsplassen utenfor Vikingskipet. Den er driftet av Vikingskipet og det er en avgift på 50 kr per dag.

Kan jeg ta med kjæledyret mitt?

Nei, det er ikke lov å ta med kjæledyr inn i Vikingskipet.

Førerhunder er tillatt!

  • Logo for REN