Fæbrik er et norsk selskap som har som mål å inspirere til et grønnere klesforbruk. Selskapet tilbyr et bredt utvalg av mønstre til å lage klær selv, samt overskuddstekstiler og sysaker til å fullføre prosjektene. Ved å tilby disse produktene ønsker Fæbrik å hjelpe forbrukerne med å redusere sitt avfall og å ta del i den stadig voksende trenden med å sy og reparere klær selv.

Fæbrik ble grunnlagt med et ønske om å tilby bærekraftige alternativer til den stadig økende mengden avfall som produseres av klesindustrien. Ved å tilby et bredt utvalg av mønstre og tekstiler, gir Fæbrik forbrukerne muligheten til å lage sine egne klær og til å reparere og forlenge levetiden til sine eksisterende plagg.

Selskapet har et sterkt fokus på å tilby kvalitetsprodukter som er produsert på en bærekraftig måte. Fæbrik samarbeider med produsenter som deler deres verdier og som er opptatt av å redusere sitt miljøavtrykk. Dette sikrer at produktene som tilbys av Fæbrik er av høy kvalitet og samtidig miljøvennlige.

I tillegg til å tilby mønstre og tekstiler, er Fæbrik også opptatt av å dele kunnskap med forbrukerne. Selskapet tilbyr derfor digitale kurs i sying og reparasjon/redesign av klær, for å hjelpe forbrukerne med å utvikle sine ferdigheter og å bli mer selvforsynte når det gjelder klær.

Fæbrik er en viktig aktør i den stadig voksende bærekraftige motebevegelsen, og gir forbrukerne muligheten til å ta del i denne trenden på en enkel og tilgjengelig måte.

Fæbrik ble etablert i 2020 av Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Norden og Ingrid Vik Lysne. 

Daglig leder er Karoline Solberg Kjønniksen

Vår visjon er å være en ledene bedrift innen bærekraft og teknologi. Sammen skal vi skape mange grønne arbeidsplasser

Costume Awards 2022  Årets grønne initiativ

"Fæbrik går foran og viser hvordan gamle plagg kan forvandles til nye på en inspirerende og kul måte. De har klart noe ingen trodde var mulig - nemlig å starte en landsomfattende syom-bevegelse. Engasjement, kreativitet og høyt humør kjennetegner denne bevegelsen hvor mote møter bærekraft på imponerende vis. Vi heier og håper denne prisen vil gi de enda mer driv til å fortsette sitt viktige oppdrag. Gratulerer som vinner av Årets grønne initiativ, Fæbrik!”.

Fæbrik vant Årets business VIxen Awards 2023

Spørsmål?

Spørsmål direkte til Fæbrik-jentene sendes til @jointhefaebrik på Instagram

Andre spørsmål vedr. kjøp av mønster, personvern eller teknisk support sendes til kundeservice@faebrik.no

For kommersielle samarbeid, kontakt daglig leder karoline@faebrik.no

For jobb søknad: les mer om våre stillinger her : https://faebrik.no/pages/career

Norwegian