OM OSS

MØT FÆBRIK:

Spørsmål direkte til Fæbrik-jentene, mønster og mål sendes til @jointhefaebrik på Instagram

Andre spørsmål vedr. kjøp av mønster, personvern eller teknisk support sendes til madeleine@pullman.asOM OSS:


Jenny:

-

Det eneste stedet jeg finner ro i hverdagen, hvor jeg lades og klarer å konsentrere meg om én ting i timesvis, det er foran symaskinen. Jeg har vært en syjunkie fra jeg var 10 år og fikk boltre meg i min mors verksted som jobbet som kostymedesigner da jeg vokste opp.  Det beste jeg vet er å transformere gamle plagg til nye favorittplagg, men i det siste har jeg fått øynene opp for magien i å sy med mønster, helst ved å bruke gamle tekstiler. Det er en så ryddig, oversiktlig og enkel måte å sy klær fra bunn på.


Ingrid B:

-

Jeg begynte å sy for 3,5 år siden fordi jeg hadde lyst til å teste en ny hobby. Jeg forelsket meg helt da jeg forsto at jeg kunne lage like fine plagg som man finner i butikkene og brukte hvert ledige minutt til å lære meg så mye som mulig. I starten sydde jeg kun etter mønster og i nye stoffer, men etter hvert som jeg ble tryggere endret jeg mønstrene og la til elementer for å få dem akkurat slik jeg ønsket.


Mari: 

Siden jeg var en liten kid har jeg hatt en umettelig skapertrang. Og da jeg tok min utdannelse i klesdesign ble jeg spesielt opptatt av at ting skulle lages ordentlig, gjerne på vanskeligst mulig måte og med ordentlige materialer. Jeg har spesialisert meg i mønsterkonstruksjon, søm og er gæærn etter den fantastiske trykkemetoden silketrykk <3  Elsker å bygge ting og er også over gjennomsnittet praktisk anlagt. 


Ingrid VL:

-

Jeg begynte å sy da jeg var 10 år og lånte mormors symaskin for å sy meg J-Lo-inspirerte kjoler med skyhøy splitt og spaghettistropper. Vet ikke om J-Lo ville gått i de gamle gardinene mine, men jeg følte meg fin:) Jeg elsker gjenbruk og redesign og å lage nye plagg av gamle tekstiler. For meg er magien ved å sy å kunne lage litt spesielle plagg som man ikke finner noe annet sted. Jeg har lært å sy ved å prøve og feile (mye) på egenhånd. Min filosofi er: Lag akkurat det du vil, og er du fornøyd selv, er det nøye nok.

Norwegian