Om leverandøren - Studio Bazar

Emma Wright (f.1979) har en master i Communication Art And design fra Royal College of Arts London. Det var i barselpermisjon i 2014 at hun bestemte seg for å for å starte klesmerket STUDIOBAZAR
Ett år senere startet hun sin først butikk med utsalg av eget merke, håndplukket vintage og interiør. Hun driver nå 2 butikker i Oslo (+ nettbutikk).
Inspirasjonen for å starte med klær kommer fra hennes foreldre som drev Bazar på 70-90 tallet. Med produksjon i India og fokus på fantastiske stoffer, mønstre og håndverk. 
«Jeg var utdannet kunstner men hadde lyst til å prøve noe annet da jeg ventet barn. Det ble et slags forsørger-instinkt som våknet i meg og jeg skjønte at kunsten ikke ville dekke det behovet. Jeg så et marked som mange savnet og hoppet i det.»
Fascinasjonen for India har alltid vært der og det var åpenbart at klærne og stoffene skulle produseres der med hovedvekt på tradisjonelle teknikker. «Block Printing» er en av de største print teknikkene fra India. Det er en flere hundre år gammel teknikk hvor de skjærer ut mønsteret i tre-blokker. Hver farge har hver sin block og det printes i lag på stoffene for hånd. Dette krever ingen maskiner men derimot god teknikk og en stødig hånd. Resultatet blir et lekent og nydelig uttrykk som du ikke får med digital printing. Det er også en fascinerende prosess. Alt dette gjør at plaggene får en dypere verdi. Det er kunst.»
Jeg har vokst opp i nydelige hjem, fylt med fantastiske tekstiler. Og spesielt i block print, i form av sengetepper, morgenkåper, duker og puter. Min mor er god på å sy og min far var flink på alt mulig som hadde med design å gjøre. Inspirasjonen min kommer helt klart fra dem begge.»
Emma jobber tett med produsentene i Jaipur og besøker dem jevnlig. 
«De tar meg med til flere områder i Rajasthan hvor jeg plukker ut stoffer og prints til våre produksjoner. Det er utrolig mye vakkert og jeg tar alltid med meg stoffer jeg liker i tilfelle vi vil bruke det senere. Det er nemlig ikke sikkert jeg finner det igjen. Jeg faller ofte for de litt mer avanserte printsene til våre kolleksjoner. Jeg liker at det er flere lag med farger, det gir mer dybde i uttrykket.»
Stoffene som nå kommer til Fæbrik er en blanding av ting jeg har valgt på reise og restestoffer som har ligget hos fabrikken vår. Det blir en god miks av forskjellige print. Noe er det veldig lite av så her må man være raskt ute om man ser noe man liker :)»