Foredragsholdere



Årets Konferansier er

Morten Hegseth

Morten er en samfunnsengasjert profil med mange års erfaring som programleder, journalist, dansedommer og podkaster. Morten en mester i å balansere det seriøse med det underholdende. Enten han dykker ned i kjendissladder, samtidsdebatt, eller i dommerpanelet i Skal vi danse, er Morten en profil som vet å holde publikum engasjert og underholdt.

Veien til klesdesign gjennom imperfeksjonisme

Edda Gimnes

Foredrag: Edda forteller om sin utrolige reise fra å være klassens dårligste elev til å kle opp stjerner som Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B.

Edda Gimnes er motedesigner som jobber mellom Oslo/London. Hun er utdannet på London College of Fashion og fikk vendepunktet rett etter studiene når New York Times omtalte henne som en av 10 “Fresh-Out-of-Fashion-School Designers to Watch.

Tekstilskolen

Andreas Feet

Foredrag: Hva er stoffer laget av, hvordan og hvilke egenskaper har de? Andreas lærer deg å bli en bedre tekstil-kjenner og ta bedre stoff-valg! 

Andreas Feet er skredder og designer, kjent fra Symesterskapet på NRK. Han har butikk på Aker Brygge, hvor han tilbyr målsøm av skjorter og dresser. Andreas har en grad i skreddersøm fra London College of Fashion og jobbet i skreddergaten Savile Row i London.

Knit it out

Lærke Bagger 

Workshop: Vi lærer historien om hvorfor håndarbeid er så viktig og fantastisk. Vi skal ha hendene helt nede i materialet og bli godt kjent med tekstilet. Vi skal eksperimentere, utforske, feile og lykkes sammen, også skal vi ha det kjempemorsomt.

Lærke Bagger er en av Skandinavias mest kjente redesignere. Hun er utdannet tekstildesigner fra The Royal Danish Academy of Fine Arts School of Design. Hun har spesialisert seg i håndstrikk og arbeider hovedsakelig med resirkulerte garner.

Fetisha +size

Fetisha Williams

Samtale: I denne samtalen har vi samlet en rekke bra damer som snakker om kropp, hvordan det er og har vært å være plus size, og hva de har måttet gjøre for å få klærne til å passe.

Fetisha Williams er podcaster, programleder, matprofil og influencer. Hun flyttet til Norge fra Miami da hun var 6 år og har thriftet (handlet brukt) hele livet.

Lær deg å hekle evigvarende blomster

Heklenoris

Workshop: Nora viser deg hvor enkelt man kan hekle fine ting, og skal derfor ha en hekle-workshop. I workshoppen lærer hun deg hvordan du enkelt kan hekle egne blomster, og hva du kan bruke de til.

Nora Koht driver kontoen HekleNoris på Instagram. Hun elsker å utforske nye sider ved hekling, og hekler alt fra klær til interiør.

Lær å strikk Balabonnet

Tuva Sandok + Simone Bergh

Workshop: I denne workshopen skal vi strikke Balabonnet steg for steg. Balabonnet er en hybrid mellom den klassiske kysen og balaclavaen.

Simone og Tuva er to kreative jenter som er glade i å strikke og hekle og som elsker å la kreativiteten løpe fritt. Deres kjerneverdier er bærekraft, lokal produksjon, holdbarhet og den sentimentale verdien av plaggene de lager.

Reparasjon er løsninga

Marte Ulltveit-Moe

Foredrag: Reparasjon av klær og andre ting er klimavennlig og sparer ressurser. Hvis vi bruker profesjonelle reparatører, bidrar vi til å skape flere arbeidsplasser og ta vare på viktig kompetanse.

Marte Ulltveit-Moe driver Norges eneste blogg om reparatørbransjen, og har nylig utgitt boka "Kan det fikses? Hvordan Norge kan bli et reparatørsamfunn". Hun mener at vi trenger glade amatører og profesjonelle reparatører, og jobber for at reparatørene skal få bedre vilkår.

Mal med deilige naturlige plantefarger

Zenab Mahmood

Workshop: Mal din egen regnbue med plantefarger, gjort på den enkle måten. En fin aktivitet du kan gjøre med venner eller med barna dine. I tillegg en ypperlig måte å farge over flekker på. 100% kreativ boost 🌈

Zenab Mahmood driver Studio Fryd, hun elsker alt som har med søm, plantefarging og reparasjon å gjøre. Å leve miljøvennlig er et valg og et livsstil. Å farge tekstiler med materialer fra naturen er en del av det.

Hvorfor går ikke menn i kjole?

Ragnhild Brochmann

Foredrag/diskusjon: Hvorfor går ikke menn i kjole? Har du noen gang tenkt på det? Eller har du andre spørsmål om mote? Ragnhild kommer for å svare på deltagernes spørsmål!

Ragnhild Brochmann er kunst- og motekulturhistoriker, skribent og illustratør. Etter å ha vært Morgenbladets Estetiker fra 2018-2022 har hun blitt hele Norges estetiker.

FAQ

Kontakt oss

Generelle spørsmål
faebrikstad@faebrik.no

Utsiller
utstiller@faebrik.no

Sponsor
marte@faebrik.no

Bevertning
mat@faebrik.no

Program
booking@faebrik.no

Presse
karoline@faebrik.no

Frivillig
frivillig@faebrik.no

Prosjektleder
marte@faebrik.no

Hva er åpningstidene?

Lørdag kl 10 - 18
Søndag kl 10 - 15
Registreringen åpner 30 minutter før.

Det er egne åpningstider til Fæbrikken (sypass):
Lørdag kl 9 - 19
Søndag k. 9 - 16

Hvor blir Fæbrikstad arrangert?

Fæbrikstad blir arrangert i Vikingskipet på Hamar.

Adressen er:
Åkersvikvegen 1
2321 Hamar

Er det aldersgrense?

Alle barn under 10 år får gratis adgang om de er i følge med en voksen som har dagspass eller festivalpass. 

Når det gjelder sypasset, er det dessverre samme pris for alle, uansett alder. Dette skyldes at det tar opp en plass på lik linje med de andre deltakerne. 

Vi har flere dyktige sy-hjelpere til stede slik de yngre og mindre erfarne vil få rikelig med hjelp og veiledning hvis de skulle trenge det.

Når får jeg billettene?

Du skal ha fått billettene på e-post rett etter du har kjøpt de.

Har du ikke mottatt billettene, se søppelpost først. Sjekk også andre e-postadresser du kan ha, du kan ha registrert en annen e-post ved en feil. Finner du de ikke, kan du ha registrert feil e-post, send en e-post til oss så finner vi ut av det.

Festival og dagspassene er ikke personlige, om de gis bort eller videreselges er det kjøpers ansvar å videresende både billetter og info til ny eier(e).

Kan jeg forandre navnet på billettene?

Vi kan kun forandre navn på deltagere som skal på sykurset. Send en epost til faebrikstad@faebrik.no om for å redigere navnet på deltageren.

Festival- og dagspassene er ikke personlige! Dersom du velger å gi bort billettene, må du selv sørge for å videresende billettene sammen med all annen relevant informasjon som du mottar fra oss.

Er billettene refunderbare?

Billettene kan ikke refunderes.

Om vi blir nødt til å flytte arrangementet vil alle kjøpte billetter gjelde for den nye datoen. Ved avlyst arrangement refunderes billetten. Serviceavgiften refunderes ikke. 

Kan jeg reservere sy-plass på forhånd så jeg får sitte med min venn?

Du velger syplass når du kjøper billett.

Vil du bytte plass etterpå, send en e-post til faebrikstad@faebrik.no så hjelper vi deg med det. Kun mulig så lenge det er billetter igjen.

Blir det tid til å sjekke ut hele festivalområdet hvis jeg har Sy-passet?

I 2024 vil det legges opp til litt mindre sytid enn det var i 2023, slik at dere får mer tid til å oppleve resten av festivalen.

Hvordan blir jeg utstiller?

Du kan gå inn på denne siden for å lese mer om hvordan du kan bli utstiller i 2024.

Blir det matservering?

JA! Vi kommer til å sørge for at det er nok mat til alle, mindre køer og tilstrekkelige med sunne alternativer. Se her for mer info: https://faebrik.no/pages/maett-i-magen

Er eventet rullestolvennlig?

Arrangementet er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Hvis du har kjøpt sypass og trenger tilpassede fasiliteter, vennligst oppgi det i påmeldingen din, slik at vi kan tilrettelegge og gi deg en komfortabel opplevelse.

Kan jeg ha med ledsager?

Hvis du har et ledsagerbevis må du vise det frem i billettluka i Vikingskipet, så får du ta med deg ledsageren inn.

Trenger ikke sende oss info om det på forhånd.

Hvor kan jeg parkere?

Dropp gjerne bilen, velg tog, buss, sykkel, eller gå. Hvis du må kjøre, oppfordrer vi til å fylle opp med andre festivaldeltagere.

Det er en stor parkeringsplassen utenfor Vikingskipet. Den er driftet av Vikingskipet og det er en avgift på 50 kr per dag.

Kan jeg ta med kjæledyret mitt?

Nei, det er ikke lov å ta med kjæledyr inn i Vikingskipet.

Førerhunder er tillatt!

  • Logo for Handelens miljøfond
  • Logo for REN